Verhoogde VUT-heffing met terugwerkende kracht van de baan

Staatssecretaris Weekers van Financiƫn heeft een extra vut-heffing die met terugwerkende kracht aan vervroegd uitgetreden werknemers zou worden opgelegd, van tafel gehaald.

Weekers geeft daarmee gehoor aan bezwaren van o.a. werkgevers en het Verbond van Verzekeraars die vinden dat ontslagen werknemers door de strafheffing zwaar kunnen worden gedupeerd.
In antwoord op Kamervragen van onder anderen Ed Groot (PvdA) zegt Weekers nu toe dat hij het Uitvoeringsbesluit Loonbelasting zodanig zal aanpassen dat de extra strafheffing van 26 procent per 1-1-2011 niet met terugwerkende kracht geldt voor de regelingen voor vervroegde uittreding (RVU) die zijn ondergebracht bij een verzekeraar. Deze strafheffing zou de betreffende uitgetreden werknemers opzadelen met een belastingtarief van in totaal 52 procent over de periode 2006-2011. Vanaf het jaar 2011 geldt overigens voor alle RVU-regelingen een tarief van 52 procent, waarmee het kabinet het vervroegd uittreden financieel wil ontmoedigen.

Op dit moment zijn er 4 mogelijkheden voor het besteden van uw ontslagvergoeding: u kunt het geld cash opnemen en u bent daar dan direct belasting over verschuldigd, stamrecht banksparen, stamrecht verzekeren en oprichten stamrecht BV.
Wij adviseren u een gedegen advies aan te vragen voordat u een keuze maakt hoe uw ontslagvergoeding onder te brengen. U kunt via onze website een vrijblijvend fiscaal adviesgesprek aanvragen.

< terug