Gouden Handdruk Stamrecht B.V. : Afschaffing verklaring van geen bezwaar per 1 juli 2011

Vanaf 1 juli 2011 komt de huidige vorm van preventief toezicht (de verklaring van geen bezwaar) te vervallen. Dit wordt vervangen door een nieuwe vorm van continue toezicht tijdens de levensloop van de rechtspersoon. De belanghebbenden worden zeer binnenkort nader geïnformeerd over de praktische gevolgen hiervan. Ondanks het naderende einde van het preventieve toezicht, zal de wet aangaande dit toezicht tot het einde op de normale wijze worden uitgevoerd, om een lacune in het toezicht op rechtspersonen te voorkomen. Het preventieve toezicht wordt in de laatste maanden niet versoepeld.

Op dit moment zijn er 4 mogelijkheden voor het besteden van uw ontslagvergoeding: u kunt het geld cash opnemen en u bent daar dan direct de progressieve inkomstenbelasting over verschuldigd (tot 52%), stamrecht banksparen, stamrecht verzekeren en oprichten stamrecht BV.

Wij adviseren u een gedegen advies aan te vragen voordat u de keuze maakt waar u de ontslagvergoeding onderbrengt. U kunt via onze website www.goudenhanddrukadviseurs.nl een vrijblijvend fiscaal adviesgesprek aanvragen.

< terug